Run for Hope 2023

Opgehaald

24.528
81% bereikt van het totaalbedrag € 30.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Run for Hope Dordrecht

Terwijl het startsein klinkt, voel jij de energie door je lichaam stromen. Je benen snellen vooruit en je lijkt te vliegen. Samen met tientallen anderen ren je in de omgeving van Dordrecht. Je ademt frisse lucht in, geniet van het gezelschap en samen help je elkaar door deze mooie run. Even later ren je vol voldoening over de finish. Voldoening over je prestatie, maar ook voldoening over jouw hulp aan mensen bij De Hoop.

"Man man, wat had ik het zwaar. Verhouden, zwaar hoofd en volle benen. Maar, het lukte: de halve marathon binnen 2 uur. Omdat we het samen deden en voor het goede doel! Prachtig hoe De Hoop hoop geeft! De Run for Hope begon met het indrukwekkende verhaal van hoop door een oud-cliënt, gevolgd door een warming-up in de stijl van een afkicktraject," vertelde een deelnemer vorig jaar.

Inschrijfkosten: 19,95 - inclusief snack en drankje!
Route:
Tijdens het hardlopen kom je door de polders van Dordrecht. Je kunt kiezen uit een afstand van 5, 10 of een halve marathon - 21,1 km. Bekijk hier de verschillende routes.
Programma en locatie: Bekijk hier

 

Beschikbare activiteiten:

 • 5 km hardlopen
 • 10 km hardlopen
 • 21,1 km hardlopen

Locatie

We starten en finishen op Dorp De Hoop, aan de Provincialeweg 70 in Dordrecht. Dorp De Hoop is de plek waar veel cliënten van De Hoop verblijven en herstel vinden. Er is voldoende parkeergelegenheid en je kunt na afloop omkleden en douchen.

Programma Run for Hope

 • 13:00 uur - 13:30 uur | Inschrijven en Welkom
  Je bent welkom! Koffie, thee en fris staan voor je klaar. Je kunt je tot 13:30 aanmelden.
 • 13:30 uur | Kort programma (de inschrijftafel is nu gesloten)
  Waar loop je eigenlijk voor? Een oud-cliënt deelt zijn/haar getuigenis. Hierna volgt een warming-up. 
 • 14:00 | Start
  We gaan rennen! De groepen per afstand starten na elkaar.
 • +- 16:30 - 17:00 | Finish
  Met zweet op je tenen finish je op Dorp De Hoop. Als de gehele groep binnen is, volgt een prijsuitreiking en bekendmaking van de opbrengst. Je krijgt vers fruit en een verfrissende smoothie. Je kunt ook douchen.
 • Einde
  We sprinten weer naar huis. Hopelijk tot een volgende keer!

Route
Tijdens het hardlopen kom je door de polders van Dordrecht. Je kunt kiezen uit een afstand van 5, 10 of een halve marathon - 21,1 km.

Startlus

Bekijk hier de tour over het dorp!

5 KM
Ben je net begonnen met hardlopen? Of heb je altijd al eens willen hardlopen, maar is het er nog niet echt van gekomen? Dan is dit je kans! Stel niet langer uit en ga deze leuke uitdaging aan. Super gezond voor jezelf én je steunt er mensen bij De Hoop mee die graag een nieuwe start willen maken. Doe je mee?
Bekijk hier de 5 km route 

 

10 KM
Ervaren hardlopers zijn natuurlijk ook van harte welkom! Houd jij van snelheid, competitie en race jij graag recht op je doel af? Dan ben je bij ons hardloopevent op de juiste plek! De 10 km route is een mooi moment om je PR te verbeteren!
Bekijk hier de 10 route

 

Halve marathon - 21,1 KM
Is 5 of 10 km een eitje voor je? Houd jij van een flinke uitdaging? Schrijf je dan in voor de 21,1 km. Een afstand om je tanden in te zetten. Wellicht is het afzien, maar daarmee kan je wel een verschil maken voor het leven van mensen bij De Hoop.
Bekijk hier de 21,1 km route

Sponsors zoeken voor het werk van De Hoop. Haal minimaal 50,- euro op met jouw run!

Je zet je in voor cliënten van De Hoop die worstelen met een verslaving of psychische problemen. 

Aarzel je om je in te schrijven omdat je er tegenop ziet om giften te vragen in je omgeving? Wees gerust, deze gedachte is herkenbaar voor veel deelneemsters/deelnemers. En zij kunnen je uit eigen ervaring vertellen dat het uiteindelijk reuze meevalt! Meestal resulteert een aantal appjes al in een mooi sponsorbedrag. En veel sneller dan je denkt!  Daarnaast is het ontzettend leuk om te ontdekken dat vrienden en familie jou graag steunen.

Wat kan jou helpen?

 • Stuur een appje aan familie, vrienden of collega's. Als iedereen tien euro geeft, kom je al snel tot een mooi bedrag.
 • Het kan helpen om iets in ruil te geven. Verkoop bijvoorbeeld koeken of doe iets terug voor een ander.
 • Het helpt om te bedenken dat je de gift niet voor jezelf vraagt, maar voor mensen die jouw hulp hard nodig hebben.

Inschrijven

Meer informatie?
Run for Hope 2023 - Dordrecht - Ren voor een ander tijdens deze hardloopwedstrijd

Voel de kracht van jouw hardlooppassie terwijl je samen met tientallen anderen de omgeving van Dordrecht doorkruist.

Welkom bij Run for Hope Dordrecht, de ultieme hardloopwedstrijd van 2023 waarbij je niet alleen je eigen grenzen verlegt, maar ook hoop brengt aan anderen. Terwijl het startsein klinkt, zul jij de energie door je lichaam voelen stromen. Je benen zullen vooruit snellen en je zult het gevoel hebben te vliegen. Samen met andere gepassioneerde hardlopers ren je door het prachtige landschap van Dordrecht. Adem de frisse lucht in, geniet van het gezelschap en ervaar hoe we elkaar helpen tijdens deze inspirerende hardloopwedstrijd.

Maak een verschil terwijl je hardloopt

Bij Run for Hope Dordrecht gaat het niet alleen om jouw persoonlijke prestatie in deze hardloopwedstrijd, maar ook om de voldoening die je voelt over jouw hulp aan mensen bij De Hoop. Terwijl je vol voldoening over de finish rent, besef je dat jouw inzet een directe impact heeft op het leven van anderen. Door mee te doen aan deze inspirerende hardloopwedstrijd draag je bij aan het creëren van hoop en verandering voor degenen die het het hardst nodig hebben.

Een unieke en motiverende hardloopervaring

Luister naar de ervaring van een deelnemer van vorig jaar: "Man man, wat had ik het zwaar. Verhouden, zwaar hoofd en volle benen. Maar, het lukte: de halve marathon binnen 2 uur. Omdat we het samen deden en voor het goede doel! Prachtig hoe De Hoop hoop geeft! De Run for Hope begon met het indrukwekkende verhaal van hoop door een oud-cliënt, gevolgd door een warming-up in de stijl van een afkicktraject." Deze woorden tonen de kracht van samenhorigheid en de motivatie die tijdens deze hardloopwedstrijd wordt gedeeld.

Kies jouw uitdaging
Run for Hope 2023 biedt verschillende afstanden om aan jouw hardloopdoelen te voldoen. Je kunt kiezen uit de afstand van 5 km, een uitdagende 10 km of de prestigieuze halve marathon van 21,1 km. De halve marathon is een bijzondere uitdaging waarbij je zowel fysiek als mentaal wordt getest. Het is een kans om jouw uithoudingsvermogen te tonen en een onvergetelijke prestatie neer te zetten. Schrijf je in voor de halve marathon en ervaar de ultieme voldoening van het voltooien van deze indrukwekkende afstand.

Praktische informatie

 • Inschrijfkosten: Slechts 19,95 euro, inclusief een snack en drankje om je energie op peil te houden!
 • Route: Tijdens deze hardloopwedstrijd kom je door de prachtige polders van Dordrecht, ongeacht de afstand die je kiest.

Schrijf je vandaag nog in voor Run for Hope 2023 en maak een verschil terwijl je geniet van jouw passie voor hardlopen in deze inspirerende hardloopwedstrijd. Of je nu de uitdaging aangaat met de halve marathon, de 5 km of de 10 km, elke stap die je zet draagt bij aan het verbeteren van levens. Samen rennen we voor hoop, verandering en een betere toekomst.

Schrijf je nu in voor deze unieke hardloopwedstrijd!

Doe mee aan Run for Hope Dordrecht en ren voor een ander!

Inschrijven