Het wordt warm zaterdag! - Maatregelen & tips

12 september 2023 13:00

Het wordt warm zaterdag. Volgens de voorspellingen stijgt het kwik naar de 27 graden. Om ervoor te zorgen dat jij jouw run zo goed mogelijk kunt rennen, nemen wij een aantal maatregelen en hebben we tips voor je.

Tijdens Run for Hope is er om de 5km een waterpunt. Ook zorgen we voor natte sponsen op de waterpunten en bij de finish. Zo kun je even afkoelen onder een heerlijke ‘sponsdouche’. Wat kun je zelf nog doen om je goed voor te bereiden?

  • Drink heel goed. Je zweet veel, dus je raakt veel vocht kwijt. Houd ongeveer een liter per uur aan. Koop een knijpflesje of riem met waterflesjes zodat je onderweg extra drinken mee hebt. Zeker als je een lange afstand rent, is dat aan te raden. Is je urine na de run donker? Dat kan dat een teken zijn dat je aan het uitdrogen bent. Drink dan nog eens extra!
  • Wij zorgen voor een rustige warming up. Wil je vooraf ook al even zelf aan de slag? Doe je warming-up in de schaduw in plaats van de volle zon en houd ‘m wat korter en minder intensief dan anders.
  • Draag luchtige kleding zodat je de warmte tijdens het lopen goed kwijt kunt. Draag een zonnebril om je ogen te beschermen en vergeet je niet in te smeren met een zweetbestendige zonnebrandcrème.

Wij zien je zaterdag, tot dan!