Streefbedrag behaald

Run for Hope

Opgehaald

18.284
121% bereikt van het totaalbedrag € 15.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Run for Hope Dordrecht

Let op: de inschrijvingen zijn per oktober gesloten. Je kunt uiteraard wel doneren!

Terwijl het startsein klinkt, voel jij de energie door je lichaam stromen. Je benen snellen vooruit en je lijkt te vliegen. Samen met tientallen anderen ren je in de omgeving van Dordrecht. Je snuift frisse lucht op, geniet van het gezelschap en maakt een mooie run. Even later ren je vol voldoening over de finish. Voldoening over je prestatie, maar ook voldoening over jouw hulp aan mensen bij De Hoop.

We komen in beweging voor mensen die los willen komen van hun verslaving of vast zijn gelopen door psychische problemen. Doordat jij je laat sponsoren voor je prestatie steun je het werk van De Hoop. Er zijn verschillende projecten die afhankelijk zijn van giften. Eén van die projecten is Stay Clean. Je leest er hier meer over.

Route van 5, 10 of 21,1 km

Het mooie parcours loop dwars door de polders van Dordrecht. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 5,10 en een halve marathon. Waar ga jij voor?

Bekijk hier de verschillende routes 

Inschrijfgeld: €12,50 (voor de tocht)
Sponsorgeld: minimaal €50 (voor mensen die geholpen worden bij De Hoop) 
Startlocatie: Dorp De Hoop, Provincialeweg 70, 3329 KP Dordrecht

Beschikbare activiteiten:

 • 5 km hardlopen
 • 10 km hardlopen
 • 21,1 km hardlopen

Locatie

We starten en finishen op Dorp De Hoop, aan de Provincialeweg 70 in Dordrecht. Dorp De Hoop is de plek waar veel cliënten van De Hoop verblijven en herstel vinden. Er is voldoende parkeergelegenheid en je kunt na afloop omkleden en douchen.

Programma Run for Hope

 • 13:00 uur - 13:30 uur | Inschrijven en Welkom
  Je bent welkom! Koffie, thee en fris staan voor je klaar. Je kunt je tot 13:30 inschrijven.
 • 13:45 uur | Kort programma (de inschrijftafel is nu gesloten)
  Waar loop je eigenlijk voor? Een oud-cliënt deelt zijn/haar getuigenis. Hierna volgt een warming-up. 
 • 14:00 | Start
  We gaan rennen! De groepen per afstand starten na elkaar.
 • 14:30 - 16:30 | Finish
  Met zweet op je tenen finish je op Dorp De Hoop. Als de gehele groep binnen is, volgt een prijsuitreiking en bekendmaking van de opbrengst. Je krijgt vers fruit en een verfrissende smoothie. Je kunt ook douchen.
 • 17:00 | Einde
  We sprinten weer naar huis. Hopelijk tot een volgende keer!

Route
Tijdens het hardlopen kom je door de polders van Dordrecht. Je kunt kiezen uit een afstand van 5, 10 of een halve marathon - 21,1 km.

5 KM
Ben je net begonnen met hardlopen? Of heb je altijd al eens willen hardlopen, maar is het er nog niet echt van gekomen? Dan is dit je kans! Stel niet langer uit en ga deze leuke uitdaging aan. Super gezond voor jezelf én je steunt er mensen bij De Hoop mee die graag een nieuwe start willen maken. Doe je mee?
Bekijk hier de 5 km route 

 

10 KM
Ervaren hardlopers zijn natuurlijk ook van harte welkom! Houd jij van snelheid, competitie en race jij graag recht op je doel af? Dan ben je bij ons hardloopevent op de juiste plek! De 10 km route is een mooi moment om je PR te verbeteren!
Bekijk hier de 10 route

 

Halve marathon - 21,1 KM
Is 5 of 10 km een eitje voor je? Houd jij van een flinke uitdaging? Schrijf je dan in voor de 21,1 km. Een afstand om je tanden in te zetten. Wellicht is het afzien, maar daarmee kan je wel een verschil maken voor het leven van mensen bij De Hoop.
Bekijk hier de 21,1 km route

Sponsors zoeken voor het werk van De Hoop

Je zet je in voor cliënten van De Hoop die worstelen met een verslaving of psychische problemen. 

Aarzel je om je in te schrijven omdat je er tegenop ziet om giften te vragen in je omgeving? Wees gerust, deze gedachte is herkenbaar voor veel deelneemsters/deelnemers. En zij kunnen je uit eigen ervaring vertellen dat het uiteindelijk reuze meevalt! Meestal resulteert een aantal appjes al in een mooi sponsorbedrag. En veel sneller dan je denkt!  Daarnaast is het ontzettend leuk om te ontdekken dat vrienden en familie jou graag steunen.

Wat kan jou helpen?

 • Stuur een appje aan familie, vrienden of collega's. Als iedereen tien euro geeft, kom je al snel tot een mooi bedrag.
 • Het kan helpen om iets in ruil te geven. Verkoop bijvoorbeeld koeken of doe iets terug voor een ander.
 • Het helpt om te bedenken dat je de gift niet voor jezelf vraagt, maar voor mensen die jouw hulp hard nodig hebben.